Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разбиха пореден "частен цех" за фалшиви документи

Разбиха пореден "частен цех" за фалшиви документи

Задържан е 33-годишен мъж от Шумен.

Разбиха пореден "частен цех" за фалшиви документи, този път в Шумен. Акцията е осъществена на 10 април, по сигнал.

Малко след  19 часа, на бензиностанция в Шумен е предприета полицейска операция, уточняват от пресцентъра на МВР.  Проверен е 33-годишен местен жител, който дълго седял в автомобила си в района на обекта. Униформените забелязали в колата му добре опакована конзолна игра. При направена щателна проверка е служителите на реда открили между платките на играта четири неистински български документа за самоличност - две лични карти и два международни паспорта, изработени с изключително прецизно качество. При извършения първоначален оглед,  документите по последен образец били трудно различими от истински. 

Последвало претърсване в имоти в Шумен и в  село край града, ползвани от 33-годишния шуменец. Намерени са множество  документи за самоличност – български и чужди, заготовки за документи за самоличност в различна степен на завършеност. В помещение от апартамента обособено като „паспортно бюро“ е открита техника за предпечат, печат и производство на неистински документи за самоличност. 

Намерени са над 100 бели пластики, подготвени за производство на лични карти и свидетелства за управление на моторни превозни средства, матрица, бои, мастила. Иззети са три компютърни конфигурации, шест принтера, гравираща машина, иглен плотер, ламинатор, инструменти за фина техника, термоламиниращи фолиа с релефни мотиви и кинеографски елементи. 

Криминалисти установили, че производството в цеха за изработка на лични документи е със затворен цикъл. Фалшивите лични карти и паспорти били изработвани от 33-годишния шуменец. Ползвал е  материали, част от тях в легална продажба, разполагал е с необходимия софтуер за изцяло  завършен цикъл на производство за трите вида документи за самоличност. В имот в шуменско село, освен принтери и техника за печат, са намерени около 2,5 кг суха зелена тревна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. 

33-годишният бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега