Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разбиха престъпна група произвеждала пико и фалшиви банкноти

Разбиха престъпна група произвеждала пико и фалшиви банкноти

Към момента са установени петима и се издирва шести участник в групата, посочват от пресцентъра на МВР.

ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за производство на пико и фалшиви банкноти. Операцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура на 11-и декември, основно в Стара Загора и Казанлък. Към момента са установени петима и се издирва шести участник в групата, посочват от пресцентъра на МВР.

Според събраните данни лидерът на групата е бил основният производител на дрогата, а съучастниците му изпълнявали ролята на дилъри в региона. Нарколабораторията е била оборудвана в къща в с. Долно Сахране, обитавана от един от участниците. Там са намерени и иззети произведени на място синтетични наркотици, част от които в процес на изсушаване, прекурсори, оборудване, както и около 300 г марихуана.

На мястото са открити и 16 плаки с изображения на долари с номинал 50 и 100 долара, 193 листа с отпечатани на тях по 3 неистински банкноти от по 100 евро, както и фалшива банкнота от 500 евро. В хода на проведените действия е установено, че лидерът на групата е подготвял и печатница за производство на неистински банкноти. За целта е оборудвал в наглед пустееща сграда в Габрово с висококачествени машини и материали. Една от печатните машини била „Хайделберг“, с капацитет  да произвежда почти всичко, включително документи за самоличност и банкноти. 

При извършените процесуално-следствени действия са иззети още: машина за офсетов печат; метални матрици с изображения на елементи от банкноти долари и евро; бои; хартия; различни химикали за производството. Със същата машина въпросният мъж е бил заловен и осъден за отпечатване на фалшификати през 2010 г и осъден на 3 г. и половина ефективно. При претърсване на къща на друг участник в групата в гр. Крън са открити пушка тип помпа „Маверик“ с боеприпаси, униформена полицейска риза със знаци „Полиция“, алуминиева мелница за марихуана, пълна със зелена маса, електронни везни и др.

Първоначалните данни сочат, че групата се е занимавала с производство на синтетични наркотици и е подготвяла отпечатването на неистински доларови и еврови банкноти от началото на 2017 г.С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата обвинени е наложено прокурорско задържане до 72 часа. По нейно искане  на 14 декември 2017 г. Специализираният наказателен съд наложи на всеки от задържаните мярка за неотклонение „задържане под стража“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега