Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разказват как домът на Димитър Бракалов се е превърнал в Етнографски музей

Разказват как домът на Димитър Бракалов се е превърнал в Етнографски музей

Младите бургазлии знаят за нея покрай кафето в двора, по-старите пък са пили кафе вътре в нея. Някои дори са живяли тук.

В последния петък на месец април, лекцията на РИМ - Бургас за историята на региона ще бъде посветена на "Бракаловата къща" - сградата, където в момента се помещава Етнографският музей. Автор е главният уредник на експозицията - Пламена Кирова.

"Виждали сте я! Младите бургазлии знаят за нея покрай кафето в двора, по-старите пък са пили кафе вътре в нея. Някои дори са живяли тук. Познахте ли я?" - с тези думи често посрещат в Етнографския музей, намиращ се зад църквата "Св. Св. Кирил и Методий".

Една от емблематичните къщи в гр. Бургас, съхранила духа на отминали времена и използвана в момента като музей, е познатата на бургазлии Бракалова къща. С лекцията си бургаските етнографи ще поставят началото на една дълго-обмисляна идея за изучаване историята на къщата до ноември 1981 г, когато в нея официално е открита Етнографската експозиция на РИМ-Бургас.

Лекцията "Бракаловата къща през годините – от дома на Димитър Бракалов до Етнографски музей" ще се проведе на 27 април, от 16:00 часа в Изложбената зала на Историческия музей в Бургас (ул. Лермонтов 31 – вход от ул. Георги Кирков). Входната такса за лекциите е преференциална. Цената за възрастни е 2 лв., а за учащи и пенсионери – 1 лв.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега