Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разследват "вдъхновена" от нацизма организация в Кюстендил

Разследват "вдъхновена" от нацизма организация в Кюстендил

Разследването е резултат от сигнал, подаден от гражданин на 5-и юни.

Разследват "вдъхновена" от нацизма организация в Кюстендил, проповядваща дискриминация и етническа омраза. Въпросната група разлепила плакати с лика на нацистки генерал и организирала събития за набиране на последователи.

Разследването е резултат от сигнал, подаден от гражданин на 5-и юни. Очевидецът посочил, че на различни места в града били разлепени плакати, съдържащи изображение на немски генерал от Втората световна война – Фердинанд Шьорнер във военна униформа с нацистки символи под надпис „Героите от Втората световна война 1941-1945“.

Плакатите били покана за среща на 6-и юни в читалище "Зора" в Кюстендил. Със заповед на кмета на община Кюстендил провеждането на обявеното мероприятие е забранено. Междувременно вече са извършени 4 огледи на местопроизшествия. Иззети са множество доказателства, включително и плакати.

Районна прокуратура – Кюстендил е поискала и получила разрешение от Районен съд - Кюстендил за претърсване на жилището на председателя на читалището, където се намира и адреса за кореспонденция на читалище „Зора“. Към момента се извършват действия по претърсване и изземване. Прокуратурата е събрала и други доказателства за извършване подобни деяния в минал период.

В кратки срокове РП – Кюстендил ще извърши анализ на доказателствата дали деянието осъществява признаците на престъпление против Републиката – за проповядване на фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията обществен и държавен строй – престъпление по чл. 108 ал.1 от НК и евентуалното изпращане на досъдебното производство компетентност на Специализираната прокуратура.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега