Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разчистиха още незаконни обекти на плаж Слънчев бряг - север

Разчистиха още незаконни обекти на плаж Слънчев бряг - север

Наемателят на морски плаж Слънчев бряг-север доброволно разчисти още незаконни преместваеми обекти, които не отговарят на одобрената от Министерството на туризма схема за разполагането им. Разрушен е ресторант Stela di marre, който е с площ 400 кв. метра и се намира в пространството пред хотел „Белвю“.

Наемателят на морски плаж Слънчев бряг-север доброволно разчисти ощенезаконни преместваеми обекти, които не отговарят на одобрената отМинистерството на туризма схема за разполагането им. Разрушен е ресторант Steladi marre, който е с площ 400 кв. метра и се намира в пространството пред хотел„Белвю“.

В края на миналата седмица на същата ивица бяха разчистени още преместваемиобекти, които са в нарушение - Bubles бар&ресторант, заемащ около 400 кв.метра пред хотел „Гларус“ и в близост до хотел „Чайка“.През февруари тази година министър Николина Ангелкова инспектира същияплаж, за да се установи дали са премахнати незаконните преместваеми обекти.Проверката констатира, че наемателят съвестно спазва ангажиментите си и есъборил над 190 незаконни обекта.

През ноември 2017 г. доброволно бяха съборенинад 50 незаконни магазина с обща площ над 1200 кв. метра на алеята на плажСлънчев бряг-север по силата на договора на наемателя с Министерството натуризма. Причината бе, че площта им, останала още от прекратената концесия,надвишава одобрената от министъра на туризма схема.

Сред тях бяха магазини от страната на плажа на алеята пред хотел „Глобус“ исъоръжение за бънджи, магазини за дрехи и обувки пред хотели „Гларус“ и„Чайка“, както и обекти около хотел „Хевън“ и „Кариби бар“, пред хотел „Ларго“,„Астория“, хотел „Дюн“ и „Виктория палас“. Тяхното премахване бе отложенозаради започналия активен  сезон.

Министър Ангелкова прекрати концесията на плаж Слънчев бряг-север, защотоимаше над 8000 кв. метра обекти, които надхвърляха одобрената от нея схема.Проверките за изрядността на стопаните на плажовете ще продължат много активнои това лято съвместно с останалите контролни институции, предупреди министърАнгелкова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега