Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Районен съд - Бургас разглежда дело за измама, свързана с търговия с изборни гласове

Районен съд - Бургас разглежда дело за измама, свързана с търговия с изборни гласове

Районен съд – Бургас изслуша днес 9 свидетели, по наказателно дело за измама, свързана с търговия с изборни гласове. Съдът отложи делото, поради неявяване на другите призованите да дадат показания в процеса срещу Михаил Хасърджиев и Жеко Шишков.

Районен съд – Бургас изслуша днес 9 свидетели, по наказателнодело за измама, свързана с търговия с изборни гласове. Съдът отложи делото,поради неявяване на другите призованите да дадат показания в процеса срещуМихаил Хасърджиев и Жеко Шишков.

Районна прокуратура – Бургас е повдигналасрещу тях обвинение в това, че на 11.05.2013 г. в гр. Бургас в съучастиепомежду си, като съизвършители, с цел да набавят за себе си имотна облаганаправили опит да възбудят и поддържат заблуждение у журналист от гр. София, чеса уговорили избиратели, които ще гласуват за посочена от него политическапартия, а именно „Демократична алтернатива за национално обединение“ напровежданите предсрочни парламентарни избори за народни представители,насрочени за 12.05.2013 г., срещу сумата от 6000 лв.

С това щели да му причинятимотна вреда в размер на 6 000 лв., като деянието е останало недовършено порадинезависещи от дейците причини. Държавното обвинение твърди, че подсъдимите сазаблудили разследващия журналист, представил за купувач на изборни гласове, чеще му осигурят такива за посочена от него партия.             

Днес Районен съд – Бургас изслуша показаниятана оператор в телевизионен екип, провел журналистическо разследване за купуванена гласове за парламентарните избори през 2013 г. Разпитани бяха също 8свидетели, които фигурират в списъците, предадени от подсъдимите наразследващия журналист като лица, чиито гласове ще бъдат дадени в подкрепа напосочена от него партия.           

Процесътще продължи на 23.10.2014 г., за когато ще бъдат призовани отново неявилите седнес 10 свидетели.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега