Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Регионалното министерство предлага: Лев за кубик вода за социално слабите

Регионалното министерство предлага: Лев за кубик вода за социално слабите

Това предвижда новата Стратегия за финансиране на ВиК отрасъла.

Един лев за кубически метър вода при потребление от 1.5 куб метра на месец за социално уязвимите групи - товапредвижда новата Стратегия за финансиране на ВиК отрасъла. Целта е да се защити адекватно населението. Предложението бе съобщено от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова в интервю.

Документът предвижда промяна в начина на определяне на цената на водата. Въвежда се такса "солидарност", която ще се натрупва във фонд, който да подпомага операторите. Крайната цел е по-адекватно събиране на средствата, необходими за поддръжка на ВиК инфраструктурата. Очаква се документът да бъде предложен за обществено обсъждане в началото на новата 2018-а година.

Крумова бе категорична, че новата Стратегия не означава повишение на цената на водата в абсолютната й стойност. Тарифата просто щяла да се преструктурира като компоненти, така че събираните средства да бъдат правилно насочвани като инвестиционен ресурс.

"Шоково покачване има само в онези населени места, в които има гравитачно водоснабдяване, тъй като с приемането на новите бизнес планове цената се изравнява за цялата област", обясни заместникът на регионалния министър и добави, че всички останали поскъпвания са в рамките на приемливото – около 10 до 30 стотинки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега