Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Регистърът БУЛСТАТ се електронизира

Регистърът БУЛСТАТ се електронизира

Изискване за цялостна електронизация на регистъра БУЛСТАТ се съдържа в законопроект на правителството, който ще бъде предложен на Народното събрание за приемане. В него се предвижда водене на дело в електронна форма за всеки регистриран субект, в което ще се съдържат и документите, въз основа на които е извършена и регистрацията му.

Изискване за цялостнаелектронизация на регистъра БУЛСТАТ се съдържа в законопроект направителството, който ще бъде предложен на Народното събрание за приемане. Внего се предвижда водене на дело в електронна форма за всеки регистрирансубект, в което ще се съдържат и документите, въз основа на които е извършена ирегистрацията му.

Законопроектът е изготвен визпълнение на правителствения план за намаляване на административната тежест отзаконодателството, което съдържа национални и транспонирани европейскиизисквания.Въвежда се задължение задържавните органи, органите на местното самоуправление, организациите,предоставящи публични услуги, вкл. банките, да проверяват служебно вписанитеобстоятелства за конкретното лице и да не изискват писмени справки илиудостоверения.

Регламентира се изцяло новопроизводство, което ще се развива пред регистър БУЛСТАТ. То ще позволяваприемането от регистъра на заявления и искания, подавани по електронен път. Разписвасе редът за тяхното разглеждане от служителите на регистъра и предметнитепредели на проверката, което ще се извършва по подаденото заявление идокументите към него. В резултат на предложените изменения, в регистъра щемогат да се подават заявления 24 часа, седем дни в седмицата, а разглежданетоим ще се извършва в еднодневен срок.Въвежда се възможност заобжалване на отказите за вписване в регистъра по реда наАдминистративнопроцесуалния кодекс.

С предлаганите изменения серегламентира и публичният достъп до регистър БУЛСТАТ. Посредством интернет тойще бъде изцяло безплатен, като единствено за извършваните от служител наагенцията писмени справки и издаваните удостоверения ще се дължирегламентираната държавна такса.Практическото реализиране на променитеняма да въздейства на държавния бюджет, тъй като финансирането им сеосъществява по ОП „Административен капацитет”.Очаква се законът да влезе в силаот началото на 2016 година. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега