Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Регламентират рекламите в интернет платформите за видеосподеляне в ЕС

Регламентират рекламите в интернет платформите за видеосподеляне в ЕС

За първи път се предлага законово регламентиране на рекламите и в платформите за видео и филмово споделяне като YouTube, Netflix, Facebook.

Европейското законодателство и в момента регулира рекламното съдържание в класическите електронни медии като радио и телевизия. За първи път обаче се предлага законово регламентиране на рекламите и в платформите за видео и филмово споделяне като YouTube, Netflix, Facebook.

Евродепутатите одобриха промени, които ограничават показването на опасно съдържание, регламентират броя на рекламите и насърчават разпространението на европейски филми. С измененията се забраняват рекламите за деца на нездравословни храни и напитки, както и рекламирането/продуктовото позициониране на тютюневи продукти, електронни цигари и алкохол в програми, предназначени за деца, както по телевизията, така и на сайтове за споделяне на видеоклипове.

Правилата забраняват всякакво съдържание, което подбужда към насилие, омраза и тероризъм. Неоправданото показване на насилие и порнографските материали също ще бъдат подложени на строги регулации. Сайтовете за споделяне ще трябва да реагират бързо, когато бъде подаден сигнал от потребителите за даден видеоматериал.

Съавторката на доклада на ЕП Сабине Ферхайен (ЕНП, Германия) подчертава, че родителите ще имат възможност да ползват софтуер за филтриране на трафика и за проверка на възрастта на потребителя.

Колкото до другите електронни медии, новите правила определят лимити за рекламирането − максималният дял на рекламите в периода между 6 часа сутринта и 18 часа ще трябва да бъде 20%. В същото време се дава възможност за гъвкавост на операторите, които могат да адаптират времето за реклами.

За да се насърчи културното разнообразие и създаването на европейски филми, се налага изискване 30% от съдържанието на телевизионните канали и услугите за гледане на видео при поискване да бъде с европейски произход.

Текстът на законодателството трябва да бъде официално одобрен от Съвета на ЕС, за да може да влезе в сила. След това страните членки ще имат 21 месеца, за да адаптират националните си закони към новите правила.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега