Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Рейнджъри ще помагат в гасенето на пожара в Кресненското дефиле

Рейнджъри ще помагат в гасенето на пожара в Кресненското дефиле

В акцията участват 500 души - пожарникари, местни хора, фирми, горски служители и военни, два хеликоптера, четири водоноски и повече от 34 пожарни автомобила.

Рейнджъри от Дирекцията на "Национален парк Пирин" ще помагат на огнеборците в гасенето на пожара в Кресненското дефиле. Това разпореди министърът на околната среда и водите Нено Димов. В акцията участват 500 души - пожарникари, местни хора, фирми, горски служители и военни, два хеликоптера, четири водоноски и повече от 34 пожарни автомобила.

Огнената стихия вилнее в района от вчера. Към момента пожарът е локализиран от две страни, но е с дължина 7 км в двете посоки. Опасността обаче не е преминала, особено за Стара Кресна, посочват властите. До сега пожарът e унищожил над 5000 декара сухи треви и иглолистни гори. Няма опасност за жителите на двете села – Ощава – с 72-ма жители  и Сенокос – с  43 души население. Хората са изведени и обгрижени, включително и с медицинска помощ.

"Селата са опазени, няма опасност за къщите. Направена е организация днес хората да могат да се върнат и да нахранят животните си", съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев на извънреден брифинг от мястото на оперативния щаб. На евакуираните жители от двете села - Сенокос и Ощава са предоставени  храна и подслон. Осигурено е полицейско присъствие за охрана на имуществото им, допълни той.

Апелът към водачите е да шофират с повишено внимание и съобразена скорост при преминаване през големия тунел в Кресненското дефиле, където токът е спрян.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега