Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Рекламираме родния туризъм по BBC и National Geographic

Рекламираме родния туризъм по BBC и National Geographic

Министерството на туризма ще стартира мащабна рекламна кампания на България по Паневропейските телевизии. Целта е да се привлече допълнителен туристически ресурс от Европа, който да компенсира спада от Русия и Украйна.

Министерството на туризма ще стартира мащабна рекламна кампания на България по Паневропейските телевизии. Целта е да се привлече допълнителен туристически ресурс от Европа, който да компенсира спада от Русия и Украйна. Това съобщи министърът Николина Ангелкова по време на отчета за 100-те дни управление на ведомството.

По думите й, туристическите ни богатства ще се въртят по Eurosport, Euronews, Discovery, National Geographic. Водят се преговори за договор и с британската BBC, където също да се реализира реклама на страната ни.

Вече са определени и местата, на които България ще има туристически аташета. Това са страните Испания, Германия, Русия, Турция, Румъния. Според министър Ангелкова страната ни трябва да бъде много активна в работата със Световната организация по туризъм (СОТ). По тази причина постоянен представител на България ще има в Испания, където е и централата на организацията. Предвижда се аташе да има и в Скандинавските страни.

По отношение на вътрешната организация, към момента се работи по единен онлайн регистър на туристическите обекти и атракции. Основата му е вече оложена, като информация за обектите, собствеността и наличната инфраструктура са подали 165 от общо 264 общини. Дотук има информация за 2300 обекта, от които 411 са с неизяснен статут.

„Апелирам към другите кметове да подадат чаканата информация, защото без тях регистърът не може да бъде финализиран", каза министър Ангелкова. Предстои първоначалният списък да бъде изпратен на бранша, за информация и допълнения.  Също така, до броени дни ще бъде издадена заповедта за утвърждаване на Концепцията за туристическо райониране на страната.

Предстои да стартира и създаването на организации  за тяхното управление, като целта е по-този начин да се подобри представянето на различните региони в страната със специфичните видове туризъм, а те да могат да кандидатстват и по програми и проекти на ЕС.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега