Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Рекорд! Спипаха румънец с над 63 кг контрабандно сребро

Рекорд! Спипаха румънец с над 63 кг контрабандно сребро

Рекордно количество от над 63 килограма контрабандно сребро и сребърни изделия иззеха митническите инспектори на митнически пункт /МП/ Малко Търново от тайници на лек автомобил.

Рекордно количество от над 63 килограма контрабандно сребро и сребърни изделия иззеха митническите инспектори на митнически пункт /МП/ Малко Търново от тайници на лек автомобил. Колата марка „Рено Меган” с румънска регистрация е пътувала в посока от България към Турция.

На българския граничен митнически пункт, шофьорът и неговата спътничка са обявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране. При извършената рутинна митническа проверка, дежурните митнически инспектори засичат тайник във фабрична кухина между предната седалка и педалите на автомобила, който се оказва пълен с пакети сребро.

Колата е подложена на щателна митническа проверка в специално оборудваното за тази цел митническо хале. При продължилата проверка са открити още няколко тайника по автомобила- зад стоповете, по купето и в багажното отделение. От тайниците са извадени общо 63 150 грама сребърни слитъци, монети, скрап и накити от сребро. Това е най-голямото количество контрабандно сребро, откривано досега в лек автомобил на МП Малко Търново.

Пратката вероятно е била предназначена за изкупуване „на черно” в Турция за претопяване и производство на сребърни накити. Срещу шофьора на колата - 32-годишен румънски гражданин с инициали V.D. от гр. Букурещ е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 242 от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас. Работата по случая продължава.

Румънският гражданин V.D. е задържан с постановление на Окръжна прокуратура Бургас. Иззетото контрабандно сребро и автомобилът, с който е извършено престъплението, се отнемат в полза на държавата.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега