Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ректори ще четат в бургаската "Нощ на литературата"

Ректори ще четат в бургаската "Нощ на литературата"

Тази година инициативата ще се състои на 15 май.

И тази година Бургас ще бъде част от Европейската нощ на литературата. За осми пореден път жителите и гостите на града ще имат възможност да чуят австрийска, унгарска, белгийска, английска, португалска, испанска, датска, финска, френска, немска, ирландска, италианска, македонска, полска, румънска, шведска, словашка или чешка поезия и проза.

Тази година Европейската нощ на литературата ще се състои на 15 май, от 18:00 до 22:00 часа. И трите "четящи гнезда" са разположени в сърцето на Бургас - книжарницата на пл. "Тройката", биреният бар на ул. "Милин Камък" 1, както и популярно заведение на ул. "Александровска" 16. Една от изненадите са "звездните участници".

Живот на европейската литература ще вдъхнат трима бургаски ректори - проф. Галя Христозова, която ръководи БСУ, проф. Магдалена Миткова, която е на чело на Университет "Проф. д-р Асен Златаров", и проф. Георги Янков - директор на Художествена академия - филиал Бургас.

Инициативата "Нощ на литературата" се организира от Австрийско посолство, Унгарски културен институт, Посолство на Белгия, Британски съвет, Институт Камойнш, Институт Сервантес, Датско посолство, Фондация "Детски книги", Представителството на Европейската комисия в България, Френски културен институт, Гьоте-институт, Посолство на Ирландия, Италиански културен институт, Културно-информационен център на Република Северна Македония, Полски институт, Посолство на Румъния, Посолство на Швеция, Посолство на Словашката република в София и Чешки център, в партньорство с Община Бургас.

Общо 11 български града ще се включат през 2019-а година. Във всеки от участващите градове се организират интересни за четене места, където в ролята на четци влизат популярни личности – актьори, радио- и телевизионни водещи, музиканти, популярни личности и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега