Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ремонтират детската градина в Равнец по Проект "Красива България"

Ремонтират детската градина в Равнец по Проект "Красива България"

Детската градина е посещавана от близо 70 деца, разпределени в три групи.

Равнец е от населените места, които пострадаха сериозно по време на наводнението от края на месец октомври. Детската градина в селото също беше засегната и това наложи учебните занятия временно да бъдат преустановени до нормализирането на обстановката и преодоляването на тежките последствия.

Детската градина е посещавана от близо 70 деца, разпределени в три групи. За тях се грижи персонал от 12 души. Община Бургас е разработила проект за ремонт на детското заведение и ще кандидатства с него за финансиране по проект "Красива България" на Министерството на труда и социалната политика. Решението за подаване на документите обаче трябва първо да бъде одобрено от Общинския съвет. Очаква се това да се случи на предстоящата редовна сесия в края на ноември.

Проектът за ремонт е насочен към подобряването на инфраструктурата и енергийната ефективност. Предвижда се поставянето на нова фасадна топлоизолация, подмяна на старата и амортизирана дървена дограма с нови ПВЦ профили и стъклопакети. Ремонт ще бъде извършен и на покрива, който също ще бъде покрит с изолация.

Отоплението на детската градина също ще бъде обновено. В момента сградата се отоплява с парна инсталация, която е амортизирана. Системата работи с нафта и използва голямо количество енергия за загряване на водата. За осигуряването на топла вода за битови нужди се налага използването на електрически бойлери, което от своя страна повишава сметките за ток.

Ремонтът на отоплителната система предвижда преминаване към нов вид гориво от биомаса, смяна на тръбната мрежа и старите чугунени радиатори. Процесът на работа ще бъде автоматизиран, което ще гарантира по-голямата ефективност на инсталацията. Гореща вода за битови нужди ще се осигурява както от новата парна инсталация, така и от възобновяем източник на енергия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега