Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ремонтират натоварената артерия Просеник - Горица

Ремонтират натоварената артерия Просеник - Горица

Тя съединява три общини – Поморие, Руен и Несебър и съответно селата Горица, Просеник и Гюльовца.

Ремонтът на пътяПросеник-Горица вече е започнал и много скоро всички, които ежедневно гоизползват, ще пътуват безопасно и удобно. Това сподели народният представителот ГЕРБ-Бургас Ася Пеева.

Натоварената отсечка е част от републикански пътІІІ-2085-„Руен-Просеник-Горица- Гюльовца”, a рехабилитацията обхваща участъка откм.20,300 до км.29,623, който е в много лошо състояние. Възложител на ремонта еАгенция „Пътна инфраструктура“. Стойността на поръчката е близо 500 000лв., като срокът за приключване е юли месец тази година.

„Като жител на общинаПоморие и като народен представител неведнъж съм дискутирала този въпрос с гражданите,особени в рамките на приемните ми дни. Тази отсечка е от особено значение, тъйкато съединява три общини – Поморие, Руен и Несебър и съответно селата Горица,Просеник и Гюльовца.

Пътят е изграден преди около 40-50 години и оттогавапериодично се изкърпва, но не се е извършвал цялостен ремонт. Пътнотоплатно от Руен до средата между селата Горица и Просеник е в задоволителносъстояние, но оставащите километри са изпитание за шофьорите“, коментирабургаският депутат.

Въпросната отсечка сенамира в близост до курортния комплекс Слънчев бряг и през по-голямата част отгодината е натоварена. Това е и най-прекият път до морето за цялата община Руен,която се състои от 39 населени места.

"Важно е да сеотбележи, че по този републикански път преминават минават много автобуси,микробуси и леки автомобили, пътуващи за Североизточна България през Шумен ипрез Провадия. Поради тежкото състояние на платното, участъкът доскоро бешеопасен за водачите на МПС и се създаваха предпоставки за пътни произшествия", коментира още Ася Пеева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега