Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ремонтът на "Богориди" започва през октомври

Ремонтът на "Богориди" започва през октомври

Мащабната реконструкция на пешеходната улица "Алеко Богориди" най-после стартира.

Мащабната реконструкция на пешеходната улица "Алеко Богориди" най-после стартира, съобщиха за "PoligrafF" от Общината. Първата копка ще бъде направена през октомври, но по всяка вероятност едва след месеци ще можем да се порадваме на ремонтираната пешеходна алея в пълния й блясък. Причината за това е, че първо по традиция ще бъде направена рехабилитация на ВиК системата под улицата.

Стандартно това се прави с цел да се избегне разкопаването на вече ремонтираната инфраструктура. Засега обаче не се знае колко време ще отнеме подмяната на водопровода, тъй като все още тече поръчката за изпълнение на проекта. Очаква се до средата на септември изпълнителят да бъде избран, а сроковете за изпълнение на проекта - договорени.

След като приключи рехабилитацията на ВиК системата, Общината ще се заеме с изпълнението на проекта, който вече няколко години циркулира в медийното пространство. Той залага на естествените материали и артистичния дух на дизайна. Припомняме Ви, че последната версия на проекта включва атрактивни пластики, карти на стария Бургас по настилките, мъглообразуватели за разхлаждане през лятото и повече зеленина.

Бъдещата ул. "Богориди" ще предлага комфортни места за отдих, с безплатен интернет и възможност за зареждане на мобилни устройства и инвалидни колички, а в близост до бул. “Демокрация” ще има и стълб със сензор за измерване на температура, влажност и замърсяването на въздуха с СО и СО2. Стълбовете на енергоспестяващото осветление ще бъдат допълнени със самонапояващи се висящи кашпи за цветя.

Припомняме Ви, че подобна пълна промяна получи и ул. "Александровска" в частта си от Гарата до паметника Альоша през 2010-2011 година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега