Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Рент-а-байк системата разполага със седем електровелосипеда

Рент-а-байк системата разполага със седем електровелосипеда

От днес нататък бургазлии и гостите на града ще имат възможността да наемат и да оставят електрически велосипед на четири стоянки.

От тази година Рент-а-байк системата на Бургас вече разполага със седем електрически велосипеда. Дали ще станат повече, ще стане ясно догодина, посочват от Общината. Увеличаването на броя им зависи от статистиките за тяхното използване.

От днес нататък бургазлии и гостите на града ще имат възможността да наемат и да оставят електрически велосипед на следните вело станции: Морска гара, Автогара Юг, Капани, КЦ "Морско казино", а след няколко дни и при Пантеона в Морската градина. На изброените места има общо 15 колонки за паркиране, които са различни от останалите по цвят /зелени, а не сини/, но и по механизма за заключване. Електрически велосипед можете да наемете срещу 2 лева на час, засега единствено с абонаментна карта. Опцията чрез есемес все още не е активирана.

Преди да се качите върху новия модел, задължително изчетете инструкциите върху самото колело и колонката, посочват от ОП "Транспорт". Първото нещо, което трябва да направите, е да натиснете бутона за ON/OFF от лявата страна на кормилото. На малкия дисплей ще видите две вертикални скали. Дясната показва колко е зареден акумулаторът /батерията/.

Тази скала трябва да е пълна повече от половината, за да разчитате на допълнителна помощ към собствените ви усилия за придвижване. Велосипедът се зарежда само от колонката, не и при въртене на педалите. Лявата вертикална скала е за допълнителната скорост, която може да дойде от заредената батерия, докато карате.

Редно е да се знае, че това не е мотопед, а електрически велосипед. Няма как да се придвижвате с него, ако изобщо не въртите педалите. С допълнителната енергия, която осигурява, обаче, можете да стигнете до целта си с минимална употреба на собствени физически усилия. Това е отлична възможност да стигнете до работа, например, без петна от изпотено върху ризата.

Към днешна дата Община Бургас разполага с над 100 велосипеда под наем и повече от 200 колонки за паркиране. В пика на летния сезон велосипедите в оборот стигат до 70 бр., през зимата се ползват, съответно изваждат навън, по-малко. За съжаление, често се налагат ремонти заради недобросъвестно използване на колелетата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега