Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Репичките подсилват имунитета, регулират захарта и холестерола

Репичките подсилват имунитета, регулират захарта и холестерола

Неслучайно ги включваме в списъка със суперхраните, препоръчвани още през февруари.

Повечето от хората възприемат репичките като допълнение към пролетните салати. Те обаче са много повече от това. Неслучайно ги включваме в списъка със суперхраните, препоръчвани още през февруари.

Репичките са сред най-диетичните зеленчуци. Съдържат едва 16 калории на 100 грама и никакви мазнини. Богати са на витамините С и В6, както и на калий, натрий, калций, магнезий и желязо. Съдържат и полезни диетични фибри. В малки количества репичките съдържат и фолиева киселина, рибофлавин, цинк, фосфор и ниацин.

Богатото съдържание на фибри ги прави особено полезни за стомаха и храносмилателната система. Действат като превантивна мярка за язви, възпаления и дори хемороиди. Фибрите се отразяват благотворно и на нивата на кръвната захар и регулират холестерола. Действат благотворно на отделителната система и регулират отделителните функции на човека.

Пиперливите кореноплодни са известни и като естествено противогъбично средство. Тайната се крие в специален протеин, който противодейства на Candida albicans - една от най-често срещаните в човешкия организъм гъбички. При нормални условия тя съществува в хармония с тялото ни, но при прекомерно размножаване води до гъбични инфекции, най-често по половите органи. Редовната консумация на репички спомага за регулирането на популацията на този вид гъбичка.

Репичките имат и силно антиоксидантно действие и влияят противовъзпалително. Имат детоксикиращ ефект и оказват благотворно влияние на черния дроб. В традиционната медицина се използват и при уринарни инфекции. Поради диуритичното си действие се препоръчват и за профилактика на бъбреците.

Богатото съдържание на витамин С и микроелементи в репичките подпомага работата на имунната система, което е от особено значение през т.нар. "грипни месеци".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега