Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Референдум ще има, само че "Белене" ще липсва във въпроса

Референдум ще има, само че "Белене" ще липсва във въпроса

Тричасовото дебатиране за референдума, който трябваше да реши съдбата на непостроената българска ядрена централа в Белене завърши с гласуване за въпрос, в който името на конкретния проект отсъства.

Тричасовото дебатиране за референдума, който трябваше да реши съдбата на непостроената българска ядрена централа в Белене завърши с гласуване за въпрос, в който името на конкретния проект отсъства. С 106 гласа "за" и 7 "против" депутатите одобриха редакцията „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?”, предложена от управляващите вместо формулировката на въпроса от подписката, инициирана от БСП „Да се развива ли атомната енергетика в България чрез изграждане на ядрена централа на площадка „Белене”?”.        

БСП и ДПС не участваха в гласуването. От партията на Доган не присъстваха в парламента заради Рамазан байрама. Социалистите обясниха бойкота си с това, че председателят на НС Цецка Цачева не подложи на гласуване първо техния въпрос.  Така Народното събрание одобри искането за провеждане на референдум и придвижи процедурата към президента.

Един месец след обнародването в Държавен вестник Росен Плевнелиев трябва да насрочи дата за народното допитване. Президентът трябва да насрочи датата на референдума до месец след обнародването на решението на Народното събрание в Държавен вестник. С други думи ще гласуваме между края на декември и края на януари догодина.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега