Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Решено: Три ведомства заедно ще търсят решения за проблемите по Черноморието

Решено: Три ведомства заедно ще търсят решения за проблемите по Черноморието

В срок от два месеца Междуведомствена работна група ще разгледа всички проблеми по Черноморското крайбрежие, включително и въпросите свързани с дюните.

По предложение на бургаски народни представители ще бъде създадена междуведомствена работна група, която в срок от два месеца следва да разгледа всички проблеми по Черноморското крайбрежие, включително и въпросите свързани с дюните.

Това стана ясно от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която отговори на питане на Ивелина Василева, Димитър Бойчев и Диана Саватева относно предприети действия по сигнали за нарушения, свързани със строителни дейности по черноморското крайбрежие.

„Поемам ангажимент да ви информирам за резултатите от работата на групата, защото считам, че единствено съвместните ни усилия ще допринесат за опазване на природното ни наследство”, каза министър Аврамова. В работната група участие ще вземат представители на три министерства - на регионалното развитие, на туризма и на околната среда.

„Министерството на регионалното развитие и благоустройството, и в частност - регионалните му подразделения, са се ангажирали с получените сигнали и са извършили проверки, съгласно своите компетенции. Може би най-важното, обаче, е да се предприемат мерки и изобщо да не се допускат нарушения”, каза от трибуната председателят на Комисията по околна среда и води Ивелина Василева.

„Наясно сме, че пороците са заложени още в миналото, преди приемането на Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Но безпокойството на хората, във връзка с тези казуси, ясно изразява волята да се съхранят природните дадености и да се защитят останалите по черноморското крайбрежие девствени места”, каза още Василева.

Тя обърна внимание, че контролът, както превантивният, така и текущият и последващият, трябва да бъде засилен. „Ще очакваме резултата от работата на експертната работна група.  Смятам, че отново във взаимодействие с Министерството на околната среда и водите и Министерството на туризма трябва да бъдат анализирани всички обстоятелства и детайли по случаите, както и нормативната уредба. При установяване на пропуски, да се предложат адекватни промени и да се предприемат действия”, смята Василева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега