Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Рибарите от Сарафово се обявиха против водене на риболовен дневник

Рибарите от Сарафово се обявиха против водене на риболовен дневник

Поредицата срещи с рибарски сдружения в област Бургас, инициирани от регионалната структура на ИАРА, продължават по населени места. Близо 40 представители на рибарско сдружение „Сарафово” начело с неговия председател Здравко Сърмов имаха възможността да отправят своите въпроси към началника на отдел „Рибарство и контрол” Николай Иванов и главен инспектор Тодор Иванов и Главен директор на Главна дирекция „Рибарство и контрол“ Тодор Ангелов.

Поредицатасрещи с рибарски сдружения в област Бургас, инициирани от регионалнатаструктура на ИАРА, продължават по населени места. Близо 40 представители нарибарско сдружение „Сарафово” начело с неговия председател Здравко Сърмов имахавъзможността да отправят своите въпроси към началника на отдел „Рибарство иконтрол” Николай Иванов и главен инспектор Тодор Иванов и Главен директор наГлавна дирекция „Рибарство и контрол“ Тодор Ангелов.

На дискусията присъствахаНиделин Недялков, старши експерт в община Бургас и общинският съветникКрасимира Маркович, които отговаряха на питания, свързани с провеждането наполитики на общината за рибарството и европейските програми. Отрибарското сдружение в кв. Сарафово също подкрепиха идеята за отпадането назадължението на капитаните на риболовни кораби с обща дължина под 10 метра заосвобождаване за водене на риболовен дневник за стопански риболов. Целта е стази промяна да се облекчи бранша откъм процедури, свързани с документация.

Служителите на ИАРА изслушаха и проблем на рибарите, свързан с лицензите застопански риболов и вписване на риболовните кораби в Регистъра на риболовникораби воден от ИАРА, за трудността и осигуряване на свободен капацитет (брутотонаж и мощност, kW). Предстои да бъдеотворена процедура в тази посока. КрасимираМаркович и Ниделин Недялков като представители на община Бургас споделиха, чесъвсем скоро дългоочакваното рибарско пристанище в кв. Сарафово ще бъде открито. Строителствотому е първият одобрен българскипроект по мярка 3.3 "Инвестиции за реконструкция и модернизация нарибарски пристанища, кейови места за разтоварване и покрити лодкостоянки"от Оперативна програма "Рибарство".

За неговото изпълнение ОбщинаБургас спечели 10 милиона лева. По проекта пристанището ще има капацитет от 104места за плавателни съдове до 8 метра и 6 места за кораби до 20 метра. Тоще има обслужваща сграда с покритото тържище за продажба на улова с 20 броямаси. В западния край е предвиден хелинг, осигуряващ пускането на вода иваденето на плавателните съдове.ОтИАРА-Бургас съобщиха на присъстващите рибари, че на самото пристанище ще имакабинка на ИАРА с пощенска кутия, където те ще могат да пускат декларации идруги документации.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега