Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Рио посрещна Олимпийския огън с протести

Рио посрещна Олимпийския огън с протести

Ден преди началото на Олимпийските игри, Рио посрещна олимпийския огън от традиционното му турне из страната. Вместо радост и празнично настроение, в града царяха безредици, предават световните агенции. Стотици местни излязоха на протест против скъпоструващата Олимпиада.

Ден преди началото на Олимпийските игри, Рио посрещна олимпийския огън от традиционното му турне из страната. Вместо радост и празнично настроение, в града царяха безредици, предават световните агенции. Стотици местни излязоха на протест против скъпоструващата Олимпиада.

Турът на факлата продължи три месеца и завърши с пристигането й в Рио с лодка. Кметът на града - Едуардо Паес носи олимпийския огън при първия му тур из Рио. След това, обаче, по улиците в северната част на града се събраха стотици демонстранти. Наложи се намесата на полицията, разпръскване на сълзотворен газ и употребата на лютиви спрейове, предава ВВС.

Според властите, голяма част от събралото се множество в действителност е излязло да види олимпийската факла. В един момент, обаче, процесията се натъкнала на блокираща улицата тълпа, която скандирала против свръх разходите, вложени в домакинството на Бразилия.

Междувременно, организаторите твърдят, че Рио е готов за откриването на Олимпийските игри. Церемонията ще се състои в петък, като дотогава броят на туристите ще надхвърли половин милион. Опасенията за сигурността растат с протестите, организирани от силите на реда, чиито допълнителни възнаграждения, във връзка с обезпечаването на безопасността на Игрите, са закъснели.  

Районът, където атлетите трябва да се настанят, пое доста критики от отборите. Американските баскетболисти, например, категорично отказаха да останат там и решиха да се настанят в луксозен круизен кораб. Мотивите са, че подслонът, предлаган от Рио, е под всякаква критика - тесни стаи с твърде лоши условия, проблеми с водопровода и т.н. "Селцето" получи допълнителен удар със сигналите за кражби от стаите на спортистите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега