Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Рискът от настинка и грип е най-голям рано сутрин

Рискът от настинка и грип е най-голям рано сутрин

Рискът от заразяване с настинка или грип е най-голям рано сутрин, твърдят специалисти от Кеймбриджкия университет. Според техните изследвания, способността на тялото ни да се бори с атаката на вирусите е тясно свързана с вътрешния ни, биологичен часовник, което ни прави най-уязвими в началото на деня.

Рискът от заразяване с настинка или грип е най-голям рано сутрин, твърдят специалисти от Кеймбриджкия университет. Според техните изследвания, способността на тялото ни да се бори с атаката на вирусите е тясно свързана с вътрешния ни, биологичен часовник, което ни прави най-уязвими в началото на деня.

Изследването е осъществено с помощта на опитни мишки, които били заразявани с вирусен щам в различни часове на деня, обяснява "Daily Mail". Оказало се, че когато заразата бъде внесена в тялото им в началото на деня, клетките, които работели на по-високи обороти, позволявали на вирусите да се размножават до 10 пъти по-бързо.

Резултатите от експеримента показват още, че най-уязвими са т.нар. "нощни птици", т.е. хората, чийто естествен ритъм ги прави по-активни през нощта. Съвременният начин на живот ги задължава да се събуждат рано, нарушавайки вътрешните цикли на сън и активност. Същото се отнася и за хората, които работят на смени и са с нарушен биологичен часовник поради сходни причини.

Препоръките на специалистите са да взимаме по-стриктни мерки за превенция рано сутрин - да мием по-старателно ръцете си, да избягваме контакт с болни хора, да спазваме по-добра хигиена. Това, разбира се, не е универсален лек срещу заразяване, но може да минимизира вредите, които вирусите нанасят върху тялото ни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега