Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Роджър Уотърс идва в България с култовия рок спектакъл THE WALL

Роджър Уотърс идва в България с култовия рок спектакъл THE WALL

През 2013 г. българските фенове ще имат уникалната възможност да видят на живо Роджър Уотърс и грандиозното шоу THE WALL.

През 2013 г. българските фенове ще имат уникалната възможност да видят на живо Роджър Уотърс и грандиозното шоу THE WALL. Зашеметяващият спектакъл е изпълнен с невиждани аудио и визуални ефекти, включващи падането на Берлинската стена, прелитащи самолети, съживяване на учителя марионетка и много други.

След 30 август 2013 г. рок животът в България вече няма да бъде същия, обещават организаторите от София Мюзик. Билетите за шоуто ще бъдат пуснати в продажба от 16-ти ноември на цени от 65 до 180 лева.

Роджър Уотърс е лидер и основател на легендарните Пинк Флойд. През 1979 г. той създава един от най-популярните и обичани албуми за всички времена - „The Wall”. Автобиографичната рок опера е базирана на преживяванията на самия Уотърс и е с мултиплатинени тиражи по целия свят. Три години по-късно Алън Паркър създава супер успешния си филм „Стената“, в който главната роля е поверена на Боб Гелдоф.

Макар че още през 80-те Роджър Уотърс изпълнява THE WALL на живо близо 30 пъти, той е завладян от идеята да го направи в невиждани дотогава мащаби. През 1990 г. Уотърс организира един от най-големите рок концерти в историята – THE WALL на живо в Берлин, пред около 200 000 души. Спектакълът е уникален и разпродава мигновено 56 концерта в Северна Америка. Следват изяви в Австралия, Южна Америка и цяла Европа.  

Турнето има уникален по рода си замисъл – пресъздава падането на Берлинската стена след края на Втората Световна война. Уотърс придава особено значение на призива против войната по време на шоуто и дори призовава феновете да му изпращат снимки на техни близки, загубили живота си по време на войните.   Въодушевен от големия успех през 2010 г. Роджър Уотърс решава да преобразува THE WALL за големи и открити стадиони.

Така той дава възможност на феновете да се докоснат до спектатъла, независимо къде седят и по този начин да направи продукцията още по-мащабна. Досега са се състояли 192 концерта пред 3,3 милиона души в 28 държави, а продадените билети са на стойност 380 милиона долара.   „Преработих шоуто така, че да може да се състои на открито, на големи стадиони – казва Уотърс. - Получава се много добре. Много по-раздвижено, драматично и завладяващо в сравнение с шоутата, състояли се на предишните концерти. Трябваше да преосмисля всичко за провеждането на спектакъла на стадиони. Шоуто нямаше как да се пресъздаде на стадион преди 40 години. Нямаше да успеем да запълним пространството така, че мястото да е задоволително от гледна точка на емоцията, музиката и драматизма. Технологията напредна и сега можем да направим всичко това.”  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега