Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Родители влизат в комисии за качеството на храната в бургаските училища

Родители влизат в комисии за качеството на храната в бургаските училища

Кметът Димитър Николов издаде заповед директорите на училища да извършват всекидневни проверки за качеството на храната в училищните столове.

Родители влизат в комисии за качеството на храната в бургаските училища. Тези формирования ще извършват всекидневни проверки, а резултатите от тях ще бъдат оповестявани в интернет сайта на Общината. Това е записано в заповед на кмета Димитър Николов до всички директори на учебни заведения в града.

Повод за разпореждането на Николов са постъпилите през последните дни няколко сигнала от родители за качеството на сутрешната закуска на децата, финансирана по Националната програма за развитие на училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка, Схема "Училищен плод" и Схема "Училищно мляко" към Държавен фонд "Земеделие".

Заповедта предвижда във всяко училище да бъде създадена комисия от учител, родител и медицинско лице, която ще проверява какво е качеството и грамажа на храната и отговарят ли те на нормативните изисквания. При констатиране на нарушения директорите трябва своевременно да информират Община Бургас и да не извършват плащания към съответната фирма.

Към настоящия момент закуските в училищата се осигуряват по държавни програми, а обядът и столовото хранене се организира от Община Бургас. При него децата и родителите имат възможности за избор в зависимост от предпочитанията на децата. Менютата са достъпни и в интернет.

"Няма да допуска компромиси с качеството на храната, която се предлага на децата в училище. При нарушения от страна на фирмите ще бъдат налагани санкции", категорични са от администрацията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега