Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Родители излязоха с петиция против Хелоуин в училищата

Родители излязоха с петиция против Хелоуин в училищата

Само за няколко дни в електронната подписка се включиха близо 2 500 души.

Родители излязоха с петиция против Хелоуин в училищата и детските градини. Само за няколко дни в електронната подписка се включиха близо 2 500 души, които са против акцентирането на тази традиция в родните учебни заведения.

Инициатори на петицията "Защити децата от натрапването на Хелоуин" са бургаски учители. Те изпратиха апела си до министъра на образованието и науката – Красимир Вълчев, председателя на Комисията по образование и наука в НС – Милена Дамянова, председателя на Комисията по въпросите на младежта и спорта в НС - Славчо Атанасов и до председателя на Комисията по взаимодействие с неправителствените организации и жалби на граждани. 

В писмото си родителите настояват да бъдат преразгледани и променени онези текстове от Закона за предучилищно и училищно образование, които "отварят врата за Хелоуин в българското училище", както се изразяват авторите на петицията. Те изразяват недоволство към масовото организиране на инициативи и събития, посветени на този празник, от учителите и директорите на школата.  

"Убедени сме, че празнуването на Хелоуин в детски градини и училища НЕ осигурява интелектуално, емоционално, социално, духовно-нравствено развитие на всяко дете, и НЕ утвърждава българската национална идентичност. Хелоуин е ЗЛОвредна форма на забавление на подрастващите! Затова мястото му не е там! Още по-малко в навечерието на действително национален празник като Деня на народните будители", се казва в писмото.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега