Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Родители на деца с увреждания настояват за електронна здравна карта

Родители на деца с увреждания настояват за електронна здравна карта

Според тях, липсата й е причината за многобройните нереални ТЕЛК-ове.

Родители на деца с увреждания настояват за електронна здравна карта. Според тях, липсата й е причината за многобройните нереални ТЕЛК-ове. Това коментира председателят на Конфедерацията за защита правата на децата и един от организаторите на протестите на майките на деца с увреждания - Вера Иванова в ефира на БНР.

"Основната ни борба е средствата да отиват по предназначение. Моето дете е на 23 години и за него промяната е в пет лева повишение на социалната му пенсия. Тук не става въпрос само за пари, но с тези 145 лева никой не може да оцелее, няма такъв човек", коментира още Иванова и добави, че тя и останалите родители в организацията са доволни от работата си със социалния министър Бисер Петков, но проблемите им все още не са решени.

"Хората с увреждания не могат да си намерят работни места, работодателите ги отбягват. Всички те искат да работят и огромна част от тях могат да работят, но нямат възможността да го направят. Трудно може да се каже какво трябва да е решението. Може би работодателите трябва да бъдат насърчени по някакъв начин може би през данъчно облекчение, само че българската фискална система не остава кой знае какви пространства за това", коментира лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Няма да намерите един човек в България, който да каже, че е добра системата за грижа за хората с увреждания, защото от много време тя не е променяна". Това отбеляза на свой ред бившият социален министър Ивайло Калфин, който също участва в дискусията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега