Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Родители на ученици от Английската с нов апел: Разделете АЕГ и НЕГ!

Родители на ученици от Английската с нов апел: Разделете АЕГ и НЕГ!

Бургазлия се възмущава, че при липсата на база за съществуващите средни училища в града, се разкривали нови такива.

Родители на ученици от Английската езикова гимназия "Гео Милев" възобновяват апелите си за разделяне на двете училища, помещаващи се в една и съща сграда. Борбата за това продължава вече няколко години, като проблемът така и не намира разрешение. Този път заявлението е входирано от името на бургазлията П. Пенев и група родители на деца от Английската.

"Чия е вината през последните няколко години стотици от най-изявените и талантливи бургаски деца да бъдат подложени на такива условия - тесни и неремонтирани с години стаи, които дори не отговарят на образователните стандарти; липса на база, където децата да развиват извънкласните си интереси и провеждане на т.нар. "занимални" (това е една от причините през последните години да не се провеждат занимални, което уронва качеството на образованието в едни от най-елитните гимназии на Бургас)", пише в заявлението си бащата.

Според него е "обидно, че повечето от професионалните гимназии в града ни вече са с нов облик", докато "учениците от Английската и Немската са ощетени". Пенев се възмущава и от факта, че при липсата на база за съществуващите средни училища в града, се разкривали нови такива, вероятно визирайки IT гимназията.

Това не е първият подобен документ, чрез който родителите на деца от двете учебни заведения търсят решение от институциите. Засега всички предприети стъпки от страна на ръководството и настоятелството на гимназиите не дават резултат. Една от причините за това е липсата на подходяща сграда, където да бъде настанена едната от двете гимназии.

Припомняме Ви, че преди няколко години се появи идея за преместването на АЕГ “Гео Милев” в сградата на СУ “Йордан Йовков”, която предизвика остра реакция от страна на родителите и учителите във второто училище. Те възприеха евентуалната загуба на сградата като постъпление към закриване на учебното заведение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега