Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Родители протестират срещу предучилищната за 4-годишните

Родители протестират срещу предучилищната за 4-годишните

Повече от час и половина депутатите спориха по заглавието на закона за предучилищното и училищното образование. През това време родители протестираха пред парламента срещу законопроекта.

Повече от час и половина депутатите спориха по заглавието на закона за предучилищното и училищното образование. През това време родители протестираха пред парламента срещу законопроекта.

Те не са съгласни с въвеждането на задължителна предучилищна подготовка от 4-годишна възраст и санкциите срещу родители, които отглеждат сами децата си след 3 годишна възраст, както и срещу форми на образование, алтернативни на държавните. Искаме да имаме право на избор, заяви Орлин Райков, един от бащите, които бяха на протеста.

Той посочи, че всеки родители има право да обучава детето си по системи, които предпочита, и с темпо, което прецени, че е подходящо. Николай Дренчев, заместник-председател на Националната мрежа за родители, допълни, че с това задължение при недостига на места в детските градини се създава абсурдната ситуация, че може родителите, които искат да гледат децата си вкъщи, да бъдат принудени да изместят деца, чиито родители нямат алтернатива.

„Да се даде възможност на родителите да избират сами какво е най-добре за тяхното дете, съобразно собствения им бюджет и населено място, е единственото разумно нещо, което трябва да се направи“, призова той. Родителите искат също да бъдат позволени алтернативни форми на детските градини, като родителските кооперативи. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега