Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Родители се обявиха против задължителната предучилищна за 4-годишните деца

Родители се обявиха против задължителната предучилищна за 4-годишните деца

Писмото е публикувано на страницата на Националната мрежа на родителите и под него подписа си вече са положили над 370 души.

Неправителствената организация "Общност за свободно образование" изготви и публикува отворено писмо, адресирано до министъра на образованието, БАН, парламентарната комисия по образование и омбудсмана, в което се обявява против въвеждането на задължителна предучилищна подготовка за 4-годишните деца. Писмото бе подкрепено от редица други организации, както и от стотици родители, преподаватели, дори експерти.

От НПО-то подчертават, че образователната реформа не означава удължаване на престоя на децата в системата, която не функционира правилно, след като коефициентът на грамотност спада. Авторите на писмото цитират и редица световно признати експерти и авторитети в сферата на педагогиката, детската психология и социологията, които твърдят, че образованието трябва да започва около 7-годишна възраст, за да даде най-пълноценни и добри резултати.

"Очевидно е, че научните среди в световен мащаб отдавна са доказали липсата на връзка между ранното започване на обучителен процес и академични постижения. Няма връзка и със „социализацията“. Но за сметка на това, доказано вреди на психологическото и емоционалното здраве на децата", пишат в писмото си от ОСО и апелират БАН да излезе с официална позиция по въпроса.

Писмото е публикувано на страницата на Националната мрежа на родителите и под него подписа си вече са положили над 370 души.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега