Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Родителите броят между 90 и 114 лева за подготовка на първокласник

Родителите броят между 90 и 114 лева за подготовка на първокласник

Най-голямото перо отново е раницата.

Тази година родителите ще похарчат между 90 и 114 лева за подготовката на първолак за първия учебен ден. Това показват сметките на в-к "24 часа", според списъците на ученическите пособия и помагала, одобрени от МОН.

Най-голямото перо отново е раницата, която, според експертите, трябва да отговаря на някои условия - да бъде мека, щадяща гърба на детето, удобна. Качествена чанта от дишаща материя струва от 60-70 до 300 лева, в зависимост от марката. Следват тетрадките, които по списъка на МОН трябва да бъдат пет на брой, с тесни и широки редове и с квадратчета. За тях родителите ще похарчат между 3 и 6,50 лева.

В списъка за пазар попадат и обикновените и цветните моливи, линийки, блокчета за рисуване и такива с гланцова хартия за апликации, цветни бои и четки, ножица с тъп връх, пластилин с дъска за моделиране, несесер. Освен това, макар учебниците за учениците до 7-и клас да са безплатни, помагалата не са. За тях родителите ще броят между 20 и 50 лева.

Оттам нататък започва и пазарът за дрехи. Във все повече училища има въведени униформи или униформени изисквания за облеклото. Но дори тогава комплектите за часовете и спортните екипи за физическото са сред основните пера в септемврийските разходи на родителите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега