Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Родни дипломати спъват издаването на визи за рускоговорящи туристи

Социалните проблеми и икономиката - акцент за БСП
Родни дипломати спъват издаването на визи за рускоговорящи туристи

Туроператори са се оплакали, че дипломатическите ни мисии в Украйна, Беларус и Молдова орязват издаването на визи за туристи и ги прехвърлят към визовите центрове, където цените на визите скачат с 25 евро. За този проблем съобщиха народните представители от БСП-Бургас Димчо Михалевски, Атанас Зафиров и Павел Маринов.

Туроператори са се оплакали, че дипломатическите ни мисии в Украйна, Беларус и Молдова орязват издаването на визи за туристи и ги прехвърлят към визовите центрове, където цените на визите скачат с 25 евро. За този проблем съобщиха народните представители от БСП-Бургас Димчо Михалевски, Атанас Зафиров и Павел Маринов.

"Туризмът определено е затруднен. Получих оплаквания за грубо отношение и създаване всевъзможни пречки пред гражданите на тези страни. Ще искам светкавична реакция на българското правителство, а още утре ще внеса доклад до премиера Пламен Орешарски. Не може консулските ни центрове да се държат така с туроператорските фирми. Съседните ни държава се стараят по всякакви начини да облекчават визовите програми, а ние правим точно обратното. Искаме да се премахнат всякакви седмични квоти и българските консулства ще работят денонощно, ако е нужно", заяви Михалевски.

В момента в Украйна, Беларус и Молдова, конулските служби работели със седмичен лимит от 300 визи. От края на май този лимит е съкратен двойно и сега се издавали по 150 документа. Освен това работното време в Киев на консулската ни служба било до 14,30 часа. И то във време, в което гръцкото консулство е удължило работното си време до 18,30 часа, за да поема потока от желаещи да почиват там. „Недопустимо е българските дипломати да създават проблеми”, категоричен беше Димчо Михалевки.

По думите му независимо от споразумението между ЕС и Украйна -  деца, студенти и пенсионери да ползват безплатни визи, работата на туроператорите се затруднява. В  Слънчев бряг  има два детски лагера, но от туроператорите се иска да представят мокри печати, подпечатани от кмета на Несебър. За депутатите остава неясно какво удостоверяват тези печати. По темата за "Слънчев бряг" АД червеният депутат беше категоричен, че ще иска ликвидацията на дружеството.

"Слънчев бряг" АД е излишна структура, която само пречи на развитието на туризма в страната. Ликвидацията на това дружество показва, че то не изпълнява своят функция. Ще въведем ред, защото сега се затормозява туристическата дейност и сваля категорията на комплекса. Дружеството си има собственост, но ще има и процедура за съответната ликвидация. Смятам да отстояваме тази си позиция със всички законови средства", допълни той.

Депутатите на БСП коментираха и изказванията на ГЕРБ, че предстои политическа от страна на партията столетница."Нашата задача е да успокоим обществото, да му дадем еднанормалност и да концентрираме усилията на всички към решаване на проблемите.Подходът на ГЕРБ за разделението и метлата разделя обществото. Проблемите,които стоят пред всички нас са достатъчно тежки, за да си губим времето втакива метли и чистки. Разбира се ще бъде направен преглед и там където санарушени правилата за назначения по различни конкурси в министерствата, тамкъдето е нарушен законът ще има последствия. Но това не означава, че всичкиназначени от ГЕРБ ние да ги „изчистим“, категорично не", заяви Михалевски.

По думите му, амбицията на БСП е да възстанови, ведна значима степен конституционната йерархия във властите в държавата."Народното събрание по Конституция е най-висшата власт, а не Министерски съвет", каза той и за пореден пък допълни, че  акцентът на основните задачи на КБ и БСП са социалнитепроблеми и стимулиране и развитие на икономическата среда. "Не случайно днесминистър председателя  има срещи сработодателските и синдикални организации, за да можем да се обединим околонай-належащите, по всяка вероятност неприятни някои реформи които ще трябва дасе реализират, но страната ни е в такова фискално състояние, което е взначителна степен по-лошо от това, за което имахме предварителна информация".

Михалевски даде конкретен пример с финансирането на всички,обявени като гарантирани проекти по околна среда. „Общата стойност на тезипроекти е към 500 милиона. Аз по време на кампанията заявих, че наличнотофинансиране по програмата е 1, 900 000 000 лева, а договорите са за над 4милиарда, т.е. за Бургаска област излиза че от тези 500 млн. лева имамегарантирани 220, а 280 ги нямаме. Доказа се, че правителството е взело решениепо финансова обосновка на Дянков и са поети ангажименти за 2015г. за 1,5 млрдлева допълнително финансиране от националния бюджет. Припомням, че през 2015имаме и падеж на 1 млрд долара по приети облигации по втория транш,т.е. имаме още едно извънредно плащане и виждате, че правителството е поемало слека ръка и без да ги обявява пред обществото финансови ангажименти. В тозисмисъл искам да кажа, че ние ще работим изключително за вдигане на ръста наикономиката, за привличането на инвестиции, за да може България да започне дагенерира необходимите ресурси за решаване на проблемите си“, завърши Михалевски. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега