Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Росен Рапчев: Скоростта в населените места няма да бъде намалявана на 30 км/ч.

Росен Рапчев: Скоростта в населените места няма да бъде намалявана на 30 км/ч.

Засега промените са само в сферата на идеите.

Скоростта в населените места няма да бъде намалявана на 30 км/ч. Това заяви началникът на сектор "Пътен контрол" в Главна дирекция "Национална полиция" - главен инспектор Росен Рапчев в ефира на БНТ. Той опроверга тиражираните в медиите информации, че предстои промяна на регламентираното в Закона за движение по пътищата ограничение в населените места от 50 км/час.

По думите му, в момента само се обсъждат нови мерки за войната по пътищата, които обаче нямат претенцията да са официални. В този диалог участват правителствени и неправителствени организации. Той призова "да не гледаме през погледа на нарушителя" и да не се захващаме за рестрикциите, а да приемем промените като опит да се намали смъртността по пътищата.

В действителност, както вече Ви информирахме, една от обсъжданите промени включва въвеждането на ограничение на скоростта до 30 км/час в населените места. То обаче не е глобално. Промяната се състои в това, че Общините ще получават правото да регулират движението в самото населено място.

Това на практика ще позволи на местните власти да въвеждат подобно ограничение в т.нар. "жилищни райони", където има голяма концентрация на пешеходци от всички възрастови групи, включително деца и пенсионери, в районите с училища, детски градини и други обществени сгради, център на социалния живот в комплексите.

Припомняме Ви, че подобна идея бе лансирана в Бургас още при изготвянето на Бюджет 2017. Реформата обаче може да стане национална норма, което ще улесни общините при определянето на тези зони, където е необходимо допълнително ограничение на скоростта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега