Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Румен Петков в Бургас: Държавата няма защитни звена

Румен Петков в Бургас: Държавата няма защитни звена

Мазутните изливи и замърсявания край Созопол от потъналия преди стотина години кораб са ярка илюстрация на липсата на способност за реакция от държавата, коментира пред журналисти в Бургас председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Мазутните изливи изамърсявания край Созопол от потъналия преди стотина години кораб са яркаилюстрация на липсата на способност за реакция от държавата, коментира преджурналисти в Бургас председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Той каза, чедържавата в контекста на този случай потвърждава това, което ПП АБВ предигодина е алармирала – че няма защитни звена. „През 2009 година „Граждансказащита“ беше съсипана, ликвидирана, и до ден днешен ние само констатираме щети.За 7-8 години бяха ликвидирани две ключови звена – едното е на катерачите,другото – на водолазите. Свидетели сме и потърпевши тук, в Бургас, от липсатана водолазно звено. Държавата изпадна в комичното положение да търсидоброволци-водолази. На фона на доста неприятни гледки, излъчвани оттелевизиите, от социалните мрежи, обясняват как няма никакви проблеми, как савзети мерки, как петното е оградено, как се владее и няма заплаха за околнатасреда и как туристите трябва да се чувстват в безопасност. Същевременно обаченабираме доброволци“.

Петков е категоричен,че  охраната на гражданите, на околнатасреда и на събития, които могат да повлияят на десетки и стотици хора, не евъпрос на доброволчество, защото доброволци имат неправителствените организациии БЧК. „Когато държавата се е лишила институционално от структурата, коятотрябва да се грижи за защита на гражданите, това е национално предателство“. Председателятна ПП АБВ е на мнение, че отговорност за това носи Цветан Цветанов, катоминистър на вътрешните работи в периода, който през 2009 - 2010 година всъщносте съсипал „Гражданска защита“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега