Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Румен Цонев е вторият носител на приза "Чакъров"

Румен Цонев е вторият носител на приза "Чакъров"

Румен Цонев е вторият носител на престижната награда, учредена от Община Бургас в чест на диригента Емил Чакъров.

Румен Цонев е вторият носител на престижната награда, учредена от Община Бургас в чест на диригента Емил Чакъров. Официалната церемония по връчване на приза ще се състои на 4 септември от 21:00 часа в Летния театър. Номинацията е издигната от Черноморска асоциация на жените – Бургас, а наградата ще връчи именитият цигулар и първи неин носител Минчо Минчев.  

След церемонията петото издание на фестивала "Бургаски музикални празници – Емил Чакъров " 2012, организирано от Държавна Опера – Бургас и Община Бургас, ще бъде закрито с премиерната за града оперета „Царицата на Чардаша“ на световно известния композитор Имре Калман.  

Проф. Румен Цонев е бургазлия, изтъкнат композитор на театрална и филмова музика, ръководител на департамент „Театър" в Нов български университет. Автор на музиката за над 200 театрални спектакъла, играни на четири континента, към игрални и документални филми, както и на произведения за музикален театър.

Доктор е на Сорбоната и гостуващ професор в Националната консерватория за драматично изкуство в Париж, Лионската консерватория, Консерваторията за полифонична музика в гр. Тур, както и в Кралския колеж за музика, Лондон. Основател и главен диригент на Френския вокален ансамбъл за православна музика.

Музикален директор на АТЕМ (Ателие за театър и музика) Париж – най-големият център за музикален театър в Европа. За изключителните си постижения в музикалното изкуство в национален и световен мащаб проф.Румен Цонев е многократен носител на наградите „Икар“ и „Аскер“, носител е и на «Златното перо» за принос към българската култура.

Лауреат е на Международния театрален фестивал в Нюкасъл, Англия, на Международния Фринч фестивал в Едмонтън, Канада и на Световния театрален фестивал в Ноксвил, САЩ. През 2000 година в Стокхолм става единственият чуждестранен творец, удостоен с престижната награда „Бергман“. През 2010 г. получава «Икар» за цялостен принос към българския театър. Същата година става почетен гражданин на Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега