Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Русия иска да строи супермагистрала между Ню Йорк и Лондон?

Русия иска да строи супермагистрала между Ню Йорк и Лондон?

Нов суперпроект може да излезе на дневен ред - магистрален път между Лондон и Ню Йорк. Колкото и невероятно да звучи, такъв план бе предложен от президента на руската железница - Владимир Якунин по време на среща на Руската академия на науките, пише "The Siberian Times". Амбициозният мегапроект ще преминава през Беринговия проток - връзката между Азия и Северна Америка.

Нов суперпроект може да излезе на дневен ред -  магистрален път между Лондон и Ню Йорк. Колкото и невероятно да звучи, такъв план бе предложен от президента на руската железница - Владимир Якунин по време на среща на Руската академия на науките, пише "The Siberian Times". Амбициозният мегапроект ще преминава през Беринговия проток - връзката между Азия и Северна Америка.

Трансевразийският магистрален път ще върви успоредно на съществуващата транссибирска железопътна линия. Високоскоростните ленти ще пресичат Русия и ще преминават през Москва по пътя си към Лондон. В Северна Америка магистралата ще пресича Аляска и Канада, за да достигне до мегаполиса Ню Йорк.

Разстоянието между западната и източната граница на Русия е около 10 000 километра. Най-късото разстояние между руската държава и Аляска е около 88 километра. По груби сметки, пътят между Аляска и Лондон ще бъде около 12 978 километра, а цялата дължина на магистралата би достигнала около 20 777 километра.

Как, обаче, ще се преминава Беринговия проток - чрез ферибот, тунел или мост остава в сферата на неизвестното. Представените планове за мащабната структура не изясняват този проблем. Не е ясно и колко би струвал подобен мегапроект, но със сигурност говорим за число от порядъка на милиарди, дори трилиони долари. Според Якунин, инвестицията сама ще се изплати, но откъде ще дойдат средствата за нея?

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега