Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Руската Дума позволи на Путин още два мандата

Руската Дума позволи на Путин още два мандата

Промените в конституцията на Русия бяха одобрени от парламента с 383 гласа "За", 0 "Против" и 43 "Въздържал се".

Днес руската Дума официално прие на трето и последно четене конституционната реформа, предложена от президента Владимир Путин в началото на годината. В пакетът с промени се промъкна и текст, който позволява на държавния глава да се кандидатира още два пъти за президент. Това означава, че след края на настоящия си мандат през 2024 година, Путин може да остане на власт още 12 години.

Промените в основния закон на Русия бяха одобрени от парламента с 383 гласа "За", 0 "Против" и 43 "Въздържал се". Предстои Конституционният съд да се произнесе по законосъобразността им, след което ще се състои и национален референдум по въпроса на 22-ри април. Ако бъдат приети, конституционните промени ще влязат в сила, предава АР.

По предложение на 83-годишната бивша съветска космонавтка Валентина Терешкова, настоящият държавен глава ще получи "рестарт" на мандатността си, тъй като новата конституция няма да взема под внимание "завареното положение", а именно натрупаните мандати на държавния глава.

Според настоящите текстове в руската конституция, президентът има право само на два последователни мандата. Путин, който вече над 20 години управлява страната, премина през първите си два мандата, след което постът бе зает от Дмитрий Медведев, за да се върне след това властта в ръцете на Путин. Сега подобни рокади няма да бъдат необходими, тъй като предложените от Терешкова промени му дават право на още два последователни мандата.

Сред приетите днес промени е и пълната забрана на еднополовите бракове, както и определянето на "вярата в Бог" като една от националните ценности на Русия. Освен това, кандидатът за президент трябва да е живял най-малко 25 години в Русия. До момента Конституцията изискваше уседналост от 10 години.

Бившите президенти получават имунитет, от който могат да бъдат лишени единствено посредством процедура за импийчмънт.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега