Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Руският пианист Николай Маджара сътвори "Бургаска рапсодия"

Руският пианист Николай Маджара сътвори "Бургаска рапсодия"

Премиерата на авторското произведение „Бургаска рапсодия“ на руския пианист виртуоз Николай Маджара, ще бъде направена по време на концерта му в Оперно-филхармоничното дружество на 23-ти март.

Премиерата на авторското произведение „Бургаска рапсодия“ на руския пианист  виртуоз Николай Маджара, ще бъде направена по време на концерта му в Оперно-филхармоничното дружество на 23-ти февруари. Солистът на Петербургската филхармония е сътворил композицията в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Културна столица през  2019.         

В програмата на концерта са включени „Фантазия ре минор“ на Моцарт, „Соната до диез минор“, известна като „Лунна соната“ на Бетовен, „Прелюдии от Първа тетрадка“ и „Момичето с ленените коси“ на Дебюси и „Картини от една изложба“ на Мусоргски. Концертът на талантливия руски пианист Николай Маджара  е вторият от цикъла концерти класическа музика, които  организира  „Руски брилянт“.

Николай Маджара е роден през 1977г. на пет години е започнал да свири на пиано, а на 7 години вече е композирал  първото си произведение. Талантливият пианист два пъти поред е печелил международния конкурс „Сергей Прокофиев“ – през 2004 г. и през 2008 г., вече като като композитор. От 2001г е преподавател, след това професор в Консерваторията в Санкт Петербург.

В репертоара на Николай Маджара присъства не само клавирна класика, но и съвременни, в това число и собствени произведения. Заедно със свои петербургски колеги Маджара създава преди няколко години музикалния състав „eNsemble“ при благотворителен фонд  „Про Арте“, който е партньор на Държавния Ермитаж, Държавния Руски музей, Филхармонията в Санкт Петебрург, Еврокомисията и Фонда на милиардера Михаил Прохоров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега