Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ръст на ражданията отчитат в МБАЛ "Дева Мария" на Бабинден

Ръст на ражданията отчитат в МБАЛ "Дева Мария" на Бабинден

Близо 350 бебета повече са се родили през 2014 година, спрямо 2013-а, съобщиха от отделението по Акушерство и гинекология в МБАЛ „Дева Мария. Общият брой на новородените доближава 1300.

Близо 350 бебета повече са се родили през 2014 година, спрямо 2013-а, съобщиха от отделението по Акушерство и гинекология в МБАЛ „Дева Мария. Общият брой на новородените доближава 1300.

"Доверието, което ни гласуват жените ни носи не само голямо лично удовлетворение, но и ни прави още по-отговорни в работата ни за запазването на това доверие. На фона на намалената раждаемост в цялата страна тази бройка е показателна за високото качество на предлаганата услуга в нашата болница",  каза началникът на отделението д-р Мирослав Минчев.  

На 21 януари  акушер-гинеколози и неонатолози от болницата във Ветрен отпразнуваха заедно деня на родилната помощ у нас – Бабинден. На своя празник те си пожелаха  повече бебета за града и здраве за всички, които празнуват Бабинден.

МБАЛ „Дева Мария“, с разкриването на първото частно родилно отделение в града през 2009г. направи така, че бургазлийки да раждат в родния си град, предлагайки им достъпни и качествени здравни грижи. Уважението и специалното отношение към жените също се оказват водещ фактор при избора им на здравно заведение.

През последната година МБАЛ „Дева Мария“ стартира и реализира успешна кампания, имаща за цел насърчаването на раждаемостта в региона. За да се насладят и отдадат напълно на раждането на новия живот, болницата призова всички бременни жени да се доверят на техните  специалисти. В рамките на кампанията  всяка бременна, водеща женската си консултация в МЦ „Света София” или  МЦ „Дева Мария”,  нормалното раждане е безплатно, а за раждане чрез секцио се заплаща сумата от 250 лева, вместо сумата от 750лв., както е по ценоразпис.

Бременните получават допълнително безплатен фетален мониторинг (запис на тоновете на плода) след влизане в 34 г.с. от бременността. Всяко бебе, родено в болницата, след изписването си и до навършване на 3-годишна възраст, използва 20% отстъпка за всички услуги в МБАЛ „Дева Мария”.

Родилното отделение на МБАЛ „Дева Мария” е едно от най-модерно оборудваните в България. Разполага с високотехнологична, специализирана апаратура и обучен екип. Неонатологичното отделение на МБАЛ „Дева Мария”е единственото в Югоизточна България, което е с трето – най-високо ниво на компетентност.  В него се провежда профилактика, диагностика и лечение на новородени деца. 

Отделението разполага с апаратура от последно поколение – кувьози (вкл. и транспортен), апарати за изкуствена вентилация, лампи за фототерапия, ехографи, компютърна система за визуализиране на жизнените показатели и др.Отделението разполага със сектор за новородени, интензивен сектор за деца с повишен риск. Извършва се пълно проследяване на състоянието на новороденото, реанимация и лечение.

В МБАЛ „Дева Мария” е изработена цялостна програма за скрининг на новородените деца. Тя включва:В отделението се предлагат денонощни грижи за новородените от лекари и акушерки.За да се чувстват жените сигурни и подготвени за появата на своето дете МБАЛ „Дева Мария” организира и безплатно училище за настоящи и бъдещи родители „Биберон”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега