Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

СГП предаде на съд квесторите на КТБ

СГП предаде на съд квесторите на КТБ

Двамата ще отговарят за нанесена финансова щета от над 1 млн. лева.

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт срещу двама от квесторите на КТБ за "умишлена безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай" в периода от 20 август 2014-а година до 14-и януари 2015-а година.

Според Държавното обвинение, двамата не са положили достатъчно грижи за стопанисването и запазването на повереното им имущество и от това последвали значителни щети на Фонда за гарантиране на  влоговете в банките (ФГВБ), като деянието е извършено умишлено и причинените вреди са в особено големи размери - общо 1 070 383,83 лв.

"Престъпното поведение на двамата обвиняеми се състои в разпореждане за осчетоводяване на предсрочно прекратяване на 9 броя договори за индивидуални срочни депозити с привилегирован текущ годишен лихвен процент, вследствие на което депозитите били прехвърлени за изплащане към „Фонд за гарантиране на влоговете в банките“ (ФГВБ) в нарушение на Закон за гарантиране на влоговете в банките", посочват в мотивите си от СГП.

По отношение на двамата обвиняеми е взета мярка за неотклонение „Подписка“. Ако бъдат признати за виновни, двамата квестори може да лежат в затвора между 3 и 12 години. Според Наказателния кодекс, те може и да бъдат лишени от правото да практикуват професията си и/или да заемат държавна или обществена длъжност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега