Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Самоосигуряващите се могат да декларират започване и спиране на дейност по интернет

Самоосигуряващите се могат да декларират започване и спиране на дейност по интернет

Самоосигуряващите севече могат да подават декларацията при започване, прекъсване, възобновяване или прекратяване на всяка трудова дейност, за която са регистрирани, по интернет с безплатния персонален идентификационен код на НАП.

Самоосигуряващите севече могат да подават декларацията при започване, прекъсване, възобновяване илипрекратяване на всяка трудова дейност, за която са регистрирани,по интернет с безплатния персонален идентификационен код на НАП.

Декларацията се подава в 7-дневенсрок от започване, прекъсване, възобновяване или прекратяване на трудоватадейност. С тази декларация самоосигуряващите се определят и вида наосигуряването си. Със същия документ се декларира и прекъсване или прекратяванена трудовата дейност, което е основание самоосигуряващите се да спрат да внасятосигурителни вноски за периода, в който не осъществяват трудова дейност,поясняват от НАП.

Новата услуга облекчавазначително над 300 000 самоосигуряващи се, които вече няма да се налага дапосещават приходната агенция, като освен възможност за подаване на формуляра,съществува и справочна част, която показва всички данни за започване, спиранеили прекратяване на дейност. Този вид декларации могат да се подават поинтернет  за периоди след началото на2015 г.

Персоналният идентификационен кодсе издава безплатно във всеки офис на НАП за минути и дава достъп до множествоелектронни услуги на НАП, включително подаване на всички, изисквани от законаданъчни и осигурителни декларации от самоосигуряващите се лица.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега