Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Санирането на блок 165 в "Меден рудник" е на финалната права

Санирането на блок 165 в "Меден рудник" е на финалната права

Повечето от предвидените дейности са вече изпълнени. Очаква се проектът да приключи през есента.

Санирането на блок 165 в "Меден рудник" е на финалната права. Повечето от предвидените дейности са вече изпълнени. Очаква се проектът да приключи през есента. Това е втората жилищна сграда в Бургас, която ще бъде напълно обновена по Националната програма за енергийна ефективност.

По външните стени е положена топлоизолация и се прави шпакловка. Изцяло е подменена дограмата, ремонтираната е мълниезащитната система. Частично е направена хидро- и топлоизолацията на покрива. В момента се работи по стълбищните клетки. 

Новото цветово оформление на 165-ти блок силно контрастира с олющените стени на останалите панелки в комплекса. Фасадата му е решена в топли нюанси на лилавото и бялото. Върху едната външна стена, освен номерът, е изобразен и знакът, който ще носят всички санирани блокове в "Меден рудник" по Програмата за енергийна ефективност.

Сградата е с 3 входа, 4 етажа и разгърната площ от близо 3 700 квадратни метра. Община Бургас е първенец по брой одобрени сгради, които ще бъдат санирани безплатно по Националната програма. Над 180 блока вече са обследвани и сертифицирани по Програмата, а на собствениците им са издадени технически паспорти и доклади за енергийна ефективност.

Втората фаза от прилагането на мерките за енергийна ефективност е свързана с изработването на проекти и извършването на ремонтни дейности. В момента се извършват строително-монтажните работи в повече от 15 сгради в Бургас. За други 10 блока има изработени инвестиционни проекти, които скоро ще бъдат одобрени.

50 жилищни блока имат избрани изпълнители, които ще изработят проекти и ще извършат ремонтните дейности, предвидени по Програмата за енергийна ефективност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега