Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сбогом, Роуминг!

Сбогом, Роуминг!

Считано от 15-и юни 2017-а година европейските граждани няма да заплащат такси за използване на мобилния си телефон в рамките на ЕС.

Днес обединена Европа казва "сбогом" на роуминга. Считано от 15-и юни 2017-а година европейските граждани вече могат да се обаждат, да получават обаждания, да изпращат и получават съобщения и да сърфират в интернет във всички държави членки на ЕС, без да заплащат допълнителни такси.

Премахването на таксите за роуминг за потребителите става реалност след дълга борба на европейските институции, започната от еврокомисаря Вивиян Рединг преди десетилетие. Европейските институции за първи път определиха максимални цени на обажданията през 2007 г. От днес роумингът вече е в историята.

Безплатните минути, с които абонатите разполагат, ще продължат да важат така, както са посочени в абонаментния им план. Тези към националните мрежи ще бъдат в сила за всички телекоми в Европа. При мобилния интернет ще важат някои ограничения.

За да се премахне риска от злоупотреби, Европейският парламент заложи т.нар. принцип на "справедливото ползване". Той дава възможност на европейците да се освободят от таксата за роуминг, стига да използват телефона си по-често в родната си страна, отколкото в чужбина. Хора, които обаче се опитват да злоупотребяват с правилата, могат да се сблъскат с допълнителни такси.

Например, някой може да сключи евтин договор в една страна и да използва изгодните условия главно в друга страна. При по-голяма употреба в чужбина, отколкото у дома, телекомуникационният оператор ще има право да наложи допълнителни такси.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега