Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Светило в детската кардиология с ежемесечни прегледи в МЦ "Света София"

Светило в детската кардиология с ежемесечни прегледи в МЦ "Света София"

Основен дял в детската кардиология заемат вродените сърдечни малформации (ВСМ). Тяхната честота веднага след раждането достига до 1% от всички новородени, което налага сериозна нужда от ранна диагностика. Д-р Петър Шивачев е едно от светилата в тази сфера. В качеството си на консултант за Североизточна България за деца с кардиологични проблеми, д-р Шивачев извършва ежемесечни прегледи и консултации и в МЦ „Света София“. Този месец лекарят ще извършва прегледи и консултации на 23-ти, а часове може да запишете на 056/ 84 50 81.

Основен дял в детскатакардиология заемат вродените сърдечни малформации (ВСМ). Тяхната честотаведнага след раждането достига до 1% от всички новородени, което налагасериозна нужда от ранна диагностика. Д-р ПетърШивачев е едно от светилата в тази сфера. В качеството си на консултант за Североизточна България за деца скардиологични проблеми, д-р Шивачев извършваежемесечни прегледи и консултации и в МЦ „СветаСофия“. Този месец лекарят ще извършва прегледи и консултации на 23-ти,а часове може да запишете на 056/ 84 50 81.

ВСМ включват голяма група отразнообразни дефекти, възникващи при формирането на сърцето по време на бременносттамежду 2 и 8 гестационна седмица. Въпреки че са вродени заболявания, ВСМ сеизявяват и откриват по различно време след раждането, дори и при възрастнипациенти.

Прогнозата им е различна и зависи основно от точния вид на дефекта.Това  определя и необходимостта отсвоевременно и прецизно уточняване на вида на порока и прилагането насъответната тактика за проследяване и избор на медикаментозно и оперативнолечение.

Поради това, че ВСМ саеволютивни заболявания, тактиката при лечението им трябва да се адаптира къмпротичането на заболяването при всеки конкретен случай и във всеки един момент.

През последните годиниусилено се работи върху “безкръвното” коригиране на някои ВСМ - т.н.ендоваскуларни, транскатетърни корекции. При тях, без да се отваря самотосърце, чрез специални катетри по венозен път, се поставят устройства (дивайси), коригиращи дефекти на сърцето.

Основният метод завътреутробното откриване на ВСМ е феталната ехокардиография. Най-удачно енейното извършване между 18 и 20 гестационна седмица.

За успешното лечение напациентите с ВСМ е необходима тясна колаборация между високо квалифицираниспециалисти, използването на съвременна диагностична апаратура, съвременниоперативни техники и реанимация, и пълно съдействие от страна на детето инеговите родители.

Д-рШивачев вече 17 години се специализира в областта на детската кардиология. От1987-ма година работи във 2-ра детска клиника на МБАЛ „Света Марина“ във Варна,но гостува и на други клиники като консултант.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега