Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Световен шампион и олимпиец от Рио идват за плувния маратон в Бургас

Световен шампион и олимпиец от Рио идват за плувния маратон в Бургас

Традиционният плувен маратон от остров "Света Анастасия" до Моста обещава да бъде грандиозен това лято. Атрактивната надпревара ще се проведе тази събота (27 август), като участие в събитието ще вземат и някои от българските асове в плувните спортове.

Традиционният плувен маратон от остров "Света Анастасия" до Моста обещава да бъде грандиозен това лято. Атрактивната надпревара ще се проведе тази събота (27 август), като участие в събитието ще вземат и някои от българските асове в плувните спортове.

Участниците ще изминат дистанцията от остров Света Анастасия до Моста в Бургас /общо 6400 метра/ в свободно избран стил, без правото да ползват помощни средства. Очакванията са за рекорден брой плувци на различна възраст /минимум 100/ както и сериозен зрителски интерес от страна на бургазлии и курортистите по Южното Черноморие.

Специален гост ще бъде световният ш шампион на 25 километра в открити води от Шанхай през 2011 година и 11 поредни години носител на Световната купа по плувен маратон в периода от 2001 до 2011 година Петър Стойчев. Най-добрите в маратона от остров Света Анастасия до Моста в Бургас ще бъдат наградени от плувната ни легенда. Церемонията е предвидена за 13:00 часа на плочата на Моста.

Заявка за участие в маратона вече е подал и олимпиецът ни от Рио де Жанейро отпреди дни Венцислав Айдарски, който се завърна от Бразилия с престижното 15-то място на 10 километра плувен маратон в открити води, финиширайки за 1:53:16, само на 17 секунди от победителя. 

Община Бургас е осигурила солиден награден фонд. Победителите при жените и мъжете ще вземат по 800 лева. За второ място наградите са по 400 лева. Паричните премии за трето място са 300 лева, за четвърто 200 лева, за пето 150 и за шесто 100 лева. Всички участници ще получат грамоти, сертификат, красиви плюшени играчки и спортни фланелки.

Стартът е на в събота от 10:00 часа от остров Света Анастасия, докъдето участниците ще бъдат извозени с корабче. Ще бъдат допуснати лица навършили 14-годишна възраст. Регистрацията и инструктажът ще започнат в 7:00 часа на Морска гара и ще продължат до 8:30 часа. Там ще бъдат извършени и задължителните предсъстезателни прегледи. Награждаването е на плочата на Моста в 13:00 часа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега