Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Световноизвестни оперни звезди пристигат за утрешния спектакъл "Аида"

Световноизвестни оперни звезди пристигат за утрешния спектакъл "Аида"

Зрителите могат да го видят утре вечер от 21 часа на сцената на Летния театър.

Световноизвестни перни звезди е подсигурил директорът на бургаската операАлександър Текелиев за постановката на операта "Аида" от Джузепе Верди, която зрителитемогат да видят утре вечер от 21 часа на сцената на Летния театър.

КаменЧанев, един от десетте световни топтенора,пристига за участието си директно от Нова Зеландия, където се превъплъти вобраза на де Грийо от операта на Пучини „Манон Леско“. В „Аида“ той ще изпълни партията на Радамес.Друг звезден глас – НикоИсаков, баритон, ще сепревъплъти в ролята на Амонасро. Професор Исаков преподава оперно пеене вНационалната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, като съчетаването напрофесиите на активно действащ оперен певец и вокален педагог се счита заособена заслуга в педагогическата му работа.

Третият известен мъжки глас – басът Юлиян Константинов,ще изпълни ролята на Рамфис. За мнозина Юлиян Константинов е популярен оттелевизионните му изяви, и особено от формата „Аз обичам България“, но неговатастраст и професия е именно оперното пеене. Дамските партии пък са поверенина две изключително титулувани български певици. Самата Аида ще бъде изпълненаот Йоана Железчева,сопрано. Тя е известна като най-добрата българска Чочосан („Мадам Бътерфлай“).

Като Амнерис пък щевидим Даниела Дякова – мецосопран.Известната като „най-добрата българска Кармен“, тя е ученичка на ХристинаАнгелакова. Специализира в Италия, лауреат на конкурсите „Георги Златев –Черкин“ и „Цветана Дякович“.

Операта „Аида“ е най-известната творбана Джузепе Верди. Още на премиерата си в Кайро, Египет, тя жъне изключителенуспех. Година по-късно повтаря фурора си в Миланската Скала. Действието наоперата се развива по времето на междуособиците на Египет и Етиопия.

Аида еетиопска принцеса, попаднала в плен в Египет. Египетският военачалник Радамес евлюбен в нея, но дългът го обрича на вярност към фараона. Амнерис, дъщерята нафараона, е влюбена в Радамес. Негова военна победа му позволява да измолимилост за етиопците. В замяна обаче се налага да се сгоди за Амнерис. Той всепак успява да организира бягството на Аида и сънародниците й, като за тази целсе налага да извърши предателство – да разкрие позициите на собствените сивойски.

Военачалникът успява да спаси Аида от сигурна смърт, което го обрича насъд. Присъдата е да бъде погребан жив в гробница. Дори усилията на Амнерис неуспяват да го спасят. В гробницата заедно с него се озовава и любимата му Аида.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега