Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Светът угасва за "Часът на Земята"

Светът угасва за "Часът на Земята"

Със символично гасене на осветлението светът за пореден път ще отбележи “Часът на Земята” – международната акция на WWF за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи. Светлините трябва да загаснат за час в събота от 20.30 часа.

Със символично гасене на осветлението  светът за пореден път ще отбележи “Часът наЗемята” – международната акция на WWF за опазване на природни ресурси ипопуляризиране на зелени инициативи. Светлините трябва да загаснат за час в събота от 20.30 часа. 

Тазгодишният апел e за спешни действия срещу промените в климата. Три месеца следглобалното споразумение за климата, постигнато от световните лидери в Париж, заинициативата тази събота милиони хора ще призоват управниците си да"променят изменението на климата". 

WWF приканва всеки да се присъедини към апела за климатапрез социалните си мрежи. "Моментът е важен, защото ред правителствениръководители показват, че вече са склонни да правят компромис и отстъпки спрямодоговорените цели на споразумението от Париж - да се ограничи среднататемпература на глобалното затопляне до под 2 градуса по Целзий," заявяватот организацията. 

Традиционно представителни сгради и световни културнипаметници като Айфеловата кула, Тадж Махал и операта в Сидни ще бъдат изгасенисимволично за един час. Българските институции също подкрепят инициативата –фасадното осветление на Народното събрание, Президентството, храм-паметника"Александър Невски" и на много други учреждения и бизнес сгради щебъде притъмнено.

Над 90 български общини са потвърдили, че ще се включат впразника и ще изключат осветлението на значими обекти в централната част нанаселените места. В много градове хората се организират за различниприродозащитни инициативи – светлинни шествия, конкурси, изложби.

Община Бургас също ще се включи в инициативата ипризовава гражданите да я подкрепят по свой начин. В събота между 20:30 и 21:30часа ще бъдат загасени светлините на сградата на Общината и Морското казино.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега