Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сговорна бригада край Атанасовското езеро се събира

Сговорна бригада край Атанасовското езеро се събира

Инициативата се провежда от 1988-а година насам с цел да подобри условията за гнездене на птиците в естествения резерват.

За 30-и пореден път доброволци от цялата страна ще се съберат за традиционната Бригада "Атанасовско езеро". Инициативата се провежда от 1988-а година насам с цел да подобри условията за гнездене на птиците в естествения резерват.

Тази година бригадата ще се проведе в дните от 19 до 25 август. Желаещите да се включат в нея трябва да попълнят формуляр за участие до 1 август (сряда). Местата тази година са ограничени и само 40 човека ще бъдат одобрени за участие в бригадата. Те ще трябва да заплатят такса за участие, която е на стойност 65 лв., за участие през целия период на лагера и по 15 лв. на ден, за непълен период. Заплащането се извършва на място в лагера след настаняването.

Последното, което доброволците трябва да направят преди да пристигнат на поляната край Атанасовско езеро е да сключат застраховка срещу злополука и болест за периода, през който ще присъстват на лагера.

Какво се очаква от бригадирите през тази година?

* Да ремонтират поне 8 изкуствени острова за гнездене и почивка на птици. Островите изискват регулярни ремонти и поддръжка, за да функционират нормално и да са от полза за птиците. На тях всяка година гнездят около 400 двойки речни рибарки, а извън гнездовия период се ползват за нощувка и почивка от къдроглавите пеликани.

* Да провеждат теренни проучвания в Атанасовско езеро. Бригадирите ще бъдат разпределени в два екипа – единият ще участва в проучването на есенната миграция на реещи се птици от стационарна точка близо до лагера, а другият ще извършва проучване на водолюбивите птици в солената лагуна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега