Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сграда паметник на културата приютява бургаския Бизнес инкубатор

Сграда паметник на културата приютява бургаския Бизнес инкубатор

В момента тече процедура по избор на фирма – изпълнител за реставрация и ремонт на сградата, в която ще се помещава бургаския Бизнес инкубатор.

В момента тече процедура по избор на фирма – изпълнител за реставрация и ремонт на сградата, в която ще се помещава бургаския Бизнес инкубатор. Сградата, построена през 1925 г., е паметник на културата и образец на тогавашната архитектура и строителство. Тя се намира на ъгъла на ул. „Княз Александър Батенберг“ № 28 и е в непосредствена близост до историческото ядро на Приморски парк-Бургас.

Реконструкцията на сградата е част от дейностите на проект „Създаване и развитие на Бизнес инкубатор – Бургас“ по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез „Европейски фонд за регионално развитие“ и от националния бюджет на Република България. Бенефициент е Гражданско дружество „Бизнес инкубатор Бургас“, което е учредено съвместно от Община Бургас и Областна администрация Бургас. Община Бургас успя да спечели този проект с активното съдействие на Областна администрация, която й прехвърли правото на стопанисване върху сградата.

Целта на проекта е да се създаде регионален бизнес инкубатор, включващ виртуално инкубиране и осъществяващ инкубирането на преференциална група от динамични малки и средни предприятия през един пълен цикъл. Освен ремонт и преустройство на сградата на ул. „Княз Александър Батенберг“ № 28 за нуждите на Бизнес инкубатор – Бургас, дейностите по проекта включват още закупуване на офис и специализирано оборудване, оборудване за зали за обучения и тренировъчни центрове, създаване на виртуален бизнес инкубатор. Срокът за изпълнение на проекта е 36 месеца, а размерът на безвъзмездната помощ е 1 188 560. 31 лв.

Идеята на Бизнес инкубатор – Бургас е да предоставя интегрирана подкрепа на стартиращи предприятия под формата на консултантски, информационни, обучителни и други специализирани и базови офис услуги.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега