Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Седем българи се състезават в първия ден от Олимпиадата

Седем българи се състезават в първия ден от Олимпиадата

Седем български спортисти ще се състезават в първия ден на Летните олимпийски игри в Лондон.

Седем български спортисти ще се състезават в първия ден на Летните олимпийски игри в Лондон. Малко след 10 часа Петя Луканова даде старт на българското участие в спортната стрелба. Тази сутрин тя се включи в квалификациите на стрелбището на 10 метра с въздушна пушка. Луканова е състезател на „Тракия” (Пд).

Двама българи, Данаил Петров и Спас Гюров, ще представят страната ни в общия старт в колоезденето на шосе в 12 часа. Петров и Гюров трябва да „навъртят” 250 километра в покрайнините на британската столица. След обяд (15:30 часа) Цветана Пиронкова ще се изправи срещу Доминика Цибулкова в мач от първия кръг на тенис турнира на Олимпиадата.

По-късно на корта ще излезе и Григор Димитров – неговият мач е срещу поляка Лукаш Кубот. Димитров ще играе със самочувствие от съвсем скорошната си победа над Кубот от четвъртфиналите на турнира в Гщаад. Световният шампион от Милано 2009 Детелин Далаклиев излиза в боксов двубой срещу южноафриканеца Аябонга Сонджика в първия кръг в категория до 56 килограма (15:30 часа).

Йордан Йовчев ще сложи край на първия олимпийски ден за българските спортисти с квалификациите в спортната гимнастика. Олимпийското участие на Йовчев, което е рекордно шесто за кариерата му, започва в 22:00 часа. Тази нощ Летните олимпийски игри бяха открити с пищна церемония, на която присъстваха монарси, президенти, премиери и други официални лица от цял свят.

В парада на спортистите на Олимпийския стадион в Лондон по традиция първо преминаха гърците. Българската делегация излезе на почетната обиколка под номер 31, а флагът ни се носеше от Йордан Йовчев.

 

Източник: btvnews.bg

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега